Het is lang geleden sinds mijn laatste update, en wat is er veel gebeurd! Laat ik beginnen met zeggen dat er enorm veel boeken zijn toegevoegd aan mijn TBR maar dat het toch de goede kant op leek te gaan, maar dat uiteindelijk compleet mis ging door het beste verjaardagscadeau dat een boekenwurm zich kan wensen.

Allereerst: ik las aardig wat boeken, doordat ik in december mijn enkel kneusde. Dit zorgde voor een flinke daling in mijn TBR, ook al kreeg ik van lieve vriendinnen boeken voor de troost. Het doel is natuurlijk om het ellendig hoge cijfer omlaag te brengen, en ik was echt goed op weg.

Maar toen: Jolabokaflod. Dit is een IJslandse traditie, waarbij je op kerstavond elkaar boeken cadeau doet en de rest van de avond gaat lezen. Samen met mijn moeder en zussen vieren we dit al enkele jaren (niet op kerstavond, maar ergens in december), en hebben we er onze eigen traditie van gemaakt: samen naar de boekhandel, daarna MacDonald’s pakken, en dan naar huis om te eten en te lezen. Het is altijd een heerlijke dag, en met slechts vier boeken dit jaar was het niet eens zo’n aanslag op mijn TBR…

En toen: mijn verjaardag. Op 31 maart werd ik 31, ook wel de ‘gouden verjaardag’ genoemd, en dat moest natuurlijk groots gevierd worden. Omdat ik mijn 30e niet gevierd heb, was dit mijn eerste verjaardag sinds corona en ook daarom was het wel een feestje waard. Dus kreeg ik van al mijn vrienden en familie een adventskalender met boeken, en mocht ik elke dag van maart een nieuw boek uitpakken! Heel erg leuk, het perfecte cadeau natuurlijk, maar daar is niet tegenop te lezen…

Hoe staat het ervoor?

Aantal boeken721
Ongelezen boeken451
Boeken toegevoegd75
Boeken afgestreept22