That’s life – archief

#4

Ben jij al op vakantie geweest? Ik ga bijna, en heb nu al volop keuzestress. Welke boeken ga ik meenemen? Hoeveel is genoeg? Moet ik ook mijn e-reader meenemen? Vorig jaar las ik veel minder dan gedacht, iets van vier boeken (terwijl ik uitging van bijna één boek per dag – gelukkig had ik maar twee fysiek meegenomen en de rest digitaal). Dit jaar plan ik drie boeken mee te nemen, en op vakantie er een te kopen. Vier boeken dus. Maar is dat genoeg?

Een e-reader is makkelijk voor op vakantie, maar dat brengt ook weer andere problemen met zich mee. Is hij genoeg opgeladen? En heb ik de oplader wel in mijn tas gestopt? Welke boeken zet je er dan op? Ik leen e-books bij de bieb, dus dat moet ik van tevoren doen. Zie je: keuzestress!

#3

Deze week heb ik haast. Ik moet namelijk vijf boeken in anderhalve week lezen, en dat is zelfs voor mij een uitdaging. Ik had namelijk een serie via de bieb geleend, en de laatste twee delen zijn gereserveerd door een andere gebruiker. Dat betekent dat ik ze niet kan verlengen, maar ik ben zo eigenwijs dat ik er ook niet wéér vier weken op wil wachten terwijl ik al halverwege ben. Dus ja, dan moet je ineens vier boeken van meer dan 400 pagina’s per stuk in een zeer korte tijd lezen…

En dan is er nog boek nummer 5. Een vriendin en ik annoteren hetzelfde boek voor elkaar, zodat we elkaars reacties in ons eigen boek hebben. En omdat ik haar vandaag (zondag) zie, moet het boek natuurlijk vol zitten met gekleurde plakkertjes… Dus ondertussen heb ik al drie van de vijf boeken uit, en heb ik nog tot woensdag om de andere twee te lezen. Wish me luck!

#2

Dit is een topweek voor fans van queer lovestories: zowel het nieuwste seizoen van Heartstopper als de film van Red, White & Royal Blue zijn deze week verschenen. Omdat ik niet onder de indruk was van het eerste seizoen van Heartstopper, ben ik nog niet begonnen aan seizoen 2. Maar ik heb wél een filmavond gehad met mijn zus om Red, White & Royal Blue te kijken (na Barbie in de middag)!

Het boek was magisch, en daarom waren we hyped voor de film. En ik moet zeggen, ik ben niet teleurgesteld! Sterker nog, ik ben erna gelijk het boek opnieuw gaan lezen, terwijl ik een never-ending TBR heb. Niet mijn beste idee ooit, maar wel fantastisch om weer van dit heerlijke koppel te genieten!

#1

Drie dagen per week reis ik voor mijn werk naar Amsterdam – een reis van ongeveer twee uur. En ook weer terug. Je kan je afvragen welk effect dat heeft op mijn slaap (want ik moet vroeg opstaan), mijn humeur (want het kost veel energie) of mijn relatie (want ik moet vroeg naar bed), maar de beste vraag is: welk effect heeft het op mijn leesdoel?

Aan het begin van het jaar koos ik 101 boeken als doel. In mei deed ik mee aan een leeschallenge, waardoor ik 25 boeken las. Tja, dan gaat het ineens heel hard. Dus ik verhoogde mijn doel naar 130. Momenteel loop ik bijna 7 boeken voor op dit doel… Dus wordt het tijd om hem weer te verhogen? Stay tuned…