Sinterklaas is weer in het land. En omdat mijn grote zus binnenkort voor een paar maanden naar het buitenland vertrekt, was Sint zo lief om afgelopen weekend al bij ons langs te komen. Misschien weet je al wat dat betekent… Ik heb een stapel boeken gekregen!

Gelukkig is de schade beperkt gebleven. Niet alleen heb ik dit weekend ook echt een boek kunnen afvinken, twee van de vijf boeken die ik kreeg heb ik al eens gelezen! Soms leen ik boeken van de bieb en vind ik ze zo vet dat ik ze zelf wil hebben, en twee van zulke boeken heb ik dus van Sinterklaas gekregen. Dat heeft natuurlijk invloed op de challenge, omdat er wel boeken aan het totaal worden toegevoegd maar niet aan de TBR.

Uiteraard zit je nu te wachten op de titels, dus bij deze: A deadly education en The last graduate van Naomi Novik zijn de twee boeken die ik al had gelezen, en ze zijn steengoed. Het derde (en laatste) deel in de Scholomance-reeks is afgelopen zomer uitgekomen, dus die wordt binnenkort ook aan mijn TBR toegevoegd… Ik kan het niet vaak genoeg over Naomi Novik hebben, want al haar boeken zijn gewoon geweldig. Naast deze Scholomance-reeks heeft ze ook een aantal hertellingen van sprookjes geschreven die ook enorm goed zijn, zoals Zilvergaren. Die staat helaas al afgevinkt op de TBR-challenge, dus opnieuw lezen heeft geen zin…

En verder heb ik nog het eerste deel van de Touching Juliette-reeks gekregen, Shatter me. Om de een of andere reden heb ik het vierde deel al, dus ik begin nu langzaam de rest bij elkaar te sparen. Ook Felix ever after is aan mijn TBR toegevoegd, waar ik al een lange tijd op zit te wachten. Eindelijk heb ik hem dan! Het laatste boek dat ik kreeg is These witches don’t burn, die mijn aandacht trok door het onderwerp (heksen!) en de cover (en dat is precies de reden dat Sinterklaas hem voor me heeft uitgekozen, van alle opties op mijn verlanglijstje). Dus ik ben heel erg blij met al deze mooie boeken!

Naast deze toevoegingen is er ook eindelijk weer eens een boek afgestreept. Ik las (voor de podcast) The handmaid’s tale van Margaret Atwood. En dat zorgt ervoor dat het schema er als volgt uitziet:

Aantal boeken630
Ongelezen boeken382
Boeken toegevoegd5
Boeken afgestreept3

Er is dus nog steeds een groei in plaats van een daling, maar het had veel erger kunnen zijn… Laten we vooral vooruit kijken, naar alle mooie boeken die nog op mijn pad komen!