Er staat weer een nieuw boek op de planning voor de boekenclub! Mail je reacties, gedachten en opmerkingen vóór 22 maart naar podcast@watlisaleest.nl, zodat je deel kan zijn van de bespreking.

Onderstaande vragen (en jullie antwoorden!) vormen de basis van de aflevering. Het zou tof zijn als je die wilt beantwoorden, maar dat is natuurlijk niet verplicht. Alle input is welkom!

Leesvragen (bevatten spoilers)

  1. Wat is je eerste reactie op het boek?
  2. Herkende je elementen uit andere boeken die we gelezen hebben? Zoals bijvoorbeeld de Aziatische cultuur (generaliserend) uit Crazy Rich Asians, of de manier waarop naar vrouwen wordt gekeken zoals bij The Handmaid’s Tale. Of vind je dat deze dingen heel anders zijn in dit boek?
  3. Jessica Jung is zelf lid geweest van een K-pop meidengroep. Heb je het gevoel dat dit boek een realistische weergave is van de K-pop-wereld? 
  4. Zie je het als commentaar op de industrie? Wat zou haar bedoeling met het boek zijn geweest?
  5. Vind je de titel passen bij de inhoud? Welke titel zou je kiezen als je het voor het zeggen had?
  6. Wie is hier de slechterik? Of, anders gezegd, wie wilde je in het gezicht slaan?
  7. Het thema van het boek is hoe ver je wilt gaan om je dromen waar te maken. Denk je dat mensen over grenzen gaan hiervoor (in het algemeen en in de K-pop)?
  8. Er is ook een tweede deel, Bright. Hoe denk je dat het afloopt met Rachel, Mina en Jason? Zou je het tweede deel willen lezen?
  9. Zijn er nog andere opmerkingen die je kwijt wilt in deze bespreking?