Zoals je misschien wel weet (als je me volgt op Tiktok en naar mijn podcast Boekenpraat luistert heb je dit zeker langs horen komen) heb ik een gigantische TBR. Maar echt. As we speak staan daar 380 boeken op, en er komen er elke maand meer bij. Dus, tijd voor actie!

Maar laat ik eerst uitleggen wat ik precies met mijn TBR bedoel. Want dat zijn niet alle boeken die ik zou willen lezen (geloof me, dan mag er nog een nulletje achter), maar de boeken die ik ongelezen in mijn kast heb staan. Fysieke boeken dus, dus alles op mijn ereader telt niet mee. En dus ook eigen boeken, waardoor ook biebboeken niet worden meegerekend. Gelukkig heb ik een mooie spreadsheet gemaakt waardoor ik makkelijk kan zien hoeveel ongelezen boeken in mijn kast staan… En de teller staat momenteel dus op 380.

Het is een hele klus om dit weg te werken – zeg maar gerust een vijfjarenplan. Want aangezien ik ongeveer 120 boeken per jaar kan lezen, en er dus ook boeken aan worden toegevoegd, gaat dit lang duren. Dit is de God Mode van TBR-challenges. De Ultimate Edition.

Op Tiktok heb ik al eerder een video geplaatst van waar ik begon, maar eigenlijk doet het er niet toe of ik de aantallen van toen of van nu gebruik. Hoe dan ook zijn het enorm veel boeken, maar dit is mijn poging daar iets aan te veranderen.

Ik hoor je denken: maar hoe ga je dat dan doen? Nou, door te lezen. En ik ga mezelf geen druk opleggen, want dat haalt het plezier eruit. Maar ik hou ook wel van een uitdaging. Ik heb niet voor niets de regel dat ik eerst vijf ongelezen boeken moet lezen voordat ik één nieuwe mag kopen! Een reward system werkt heel goed voor mij, en hoewel ik slecht kan hoofdrekenen ben ik een groot fan van spreadsheets met alle data. Dus kom maar op met dat overzicht!

Aantal boeken625
Ongelezen boeken380
Boeken toegevoegd deze week
Boeken afgevinkt deze week

Ja, het is schrikwekkend. Maar op de engste dag van het jaar mag dat, toch? Hou mijn Instagram in de gaten voor updates en me te helpen met het kiezen van het volgende boek, en tot die tijd: Happy Halloween!