Zo’n twee maanden geleden sprak ik met een boekvriendin af om eind november samen naar Amsterdam te gaan. Dit was uiteraard nog voordat ik deze challenge begon, maar je kunt je wel indenken hoe het is gegaan…

Maar voordat ik ging boekshoppen, kreeg ik ook wat exemplaren van uitgevers, las ik voornamelijk biebboeken, en had ik het zo druk dat ik sowieso weinig tijd had om te lezen. Dus de vreselijke score van deze update heeft niet alleen te maken met mijn onmogelijkheid om mezelf te beheersen in een boekhandel! Maar hoe dan ook, het gaat weer eens compleet de verkeerde kant op.

Het boekshoppen dan. Het dagje Amsterdam was niet alleen gezellig, maar ook heel productief. We zijn in vier boekhandels geweest (Scheltema, Waterstones, The American Book Centre, en Athenaeum) en hebben gezamenlijk dertig boeken gekocht. Dus dan valt het eigenlijk nog wel mee dat ik met tien nieuwe boeken thuiskwam… Mijn vriendin nam de overige twintig mee! Maar, zoals gezegd, heeft dit een catastrofaal effect op mijn TBR.

Het was mijn doel om het nieuwe jaar te beginnen met maximaal 60 procent ongelezen boeken in mijn kast, wat aan het begin van de maand nog heel goed haalbaar was. Nu moet ik nog 11 boeken lezen om dat percentage te halen, en ik weet niet zeker of dat gaat lukken. Met de drukke decembermaand in het vooruitzicht, het afronden van mijn scriptie (ja, nu echt!), werk en alle andere dingen die op de planning staan, lijkt er weinig tijd over te blijven om te lezen.

Hoe staat het ervoor?

Aantal boeken646
Ongelezen boeken398
Boeken toegevoegd16
Boeken afgestreept