Ben jij ook zo gek op alle Disney-films die er maar zijn? Vind je dat je nooit te oud bent voor magische sprookjes? En hou jij van spannende verhalen die nét even anders zijn dan je gewend bent? Dan is de Twisted tales-serie van Disney echt iets voor jou.

Als klein meisje kende ik niet veel Disney-films, maar ik vond ze magisch. Bij vriendinnetjes wilde ik het liefst prinsessenfilms kijken, en ik kreeg er geen genoeg van (mijn vriendinnetjes wel, maar zij konden die films kijken wanneer ze maar wilden – ik niet). Toen ik wat ouder was, kreeg ik de oude videospeler op mijn kamer, die in de woonkamer vervangen was voor een DVD-speler. Van vriendinnen en vrienden kreeg ik oude Disney-videobanden en ik kocht waar het maar kon DVDs van de mooiste Disney-films. Dus in mijn puberteit is het Disney-virus pas echt begonnen, en vijftien jaar later is het groter dan ooit met prachtige films op Disney+ en de leukste karakters in Dreamlight Valley.

Maar ik hou ook van donkere verhalen, waar de slechterik wint of waar alles anders is dan hoe we het kennen. Hertellingen van klassieke sprookjes staan niet voor niets in mijn kast (en hoog op mijn lijstje, want ik heb nog lang niet alles). Wat het zo spannend maakt, is dat soms het verhaal wordt gevolgd maar in een modern jasje is gestoken, maar een andere keer het klassieke sprookje bijna niet te herkennen is. En soms wint de slechterik… Of blijkt die niet zo slecht te zijn als het Disney-verhaal beweert!

En daar zijn dan de Twisted tales. Verhalen van Disney, uitgegeven door Disney, geschreven voor Disney-fans. En verhalen met een twist. Wat als Assepoester nooit het glazen muiltje heeft gepast? Wat als Belle’s moeder degene was die het Beest heeft vervloekt? En wat als Ariel Ursula nooit had verslagen? In deze verdraaide verhalen lezen we het antwoord op zulke vragen. En een voordeel: er zijn er zoveel dat je altijd wel een van je favoriete sprookjes kunt vinden.

Hoewel ik er al een aantal in de kast heb staan, ben ik er nog niet aan toegekomen om ze te lezen. Met een TBR van letterlijk honderden boeken zijn er genoeg pareltjes die ik nog niet gelezen heb. Maar ik ben wel erg benieuwd naar deze veranderingen in de klassieke verhalen. Tot die tijd geniet ik van de prachtige covers, want ook die zijn al de moeite waard om ze aan je collectie toe te voegen.