Toen Wendy terugkwam van Nooitgedachtland, schreef ze er een bestseller over. Haar verre afstammeling Eavan gaat eeuwen later op zoek naar de planeet waar ze denkt dat Peter Pan woont. Samen met haar beste vriend komt ze in een bijzonder avontuur terecht…

Dat is in een notendop waar Nooit Gedacht van Latoya Morris over gaat. Als liefhebber van niet alleen Disney-films maar ook de boeken waar deze op gebaseerd zijn, kon ik natuurlijk niet wachten om dit boek te gaan lezen. Vanaf de eerste pagina was het spannend, geschreven in een prettige schrijfstijl die me meeneemt naar vreemde planeten.

Maar gaandeweg verschoof mijn aandacht een beetje. Aangekomen op de planeet Ash’T’En Qarten ontmoeten Eavan en Chris Caelian, de jongen die Wendy Peter Pan noemde. Eavan valt als een blok voor de knappe Caelian, terwijl ze vlak daarvoor met Chris staat te zoenen. De driehoeksverhouding die hierdoor ontstaat, is niet helemaal mijn ding, voornamelijk omdat ik Caelian absoluut niet sympathiek vind en Eavan haar beste vriend en potentiële liefde Chris abrupt aan de kant schuift voor een jongen die ze letterlijk een paar dagen kent.

De spannende actiescènes maken veel goed, net als de ontzettend gave scifi-gadgets die Eavan en Chris hebben. De sneldouche, een soort wetsuit dat je aantrekt waardoor je schoon wordt gemaakt, klinkt als een perfecte uitkomst om ’s ochtends nog even langer in bed te kunnen liggen. De fyro’s, wapens die een stungun en laserpistool in één zijn, lijken me de perfecte oplossing om mensen onschadelijk te maken zonder ze te doden (waar onder andere Batman fan van is).

Hoewel ik graag meer pagina’s uitleg had willen hebben over de vele plottwists en informatie die je kant op worden gegooid, was het einde onverwachts. Een aantal oplossingen leken uit de lucht gegrepen, een manier om het verhaal verder te helpen zonder als broodkruimels in het boek verstopt te zitten. Bepaalde ontdekkingen waren heel sterk, maar met andere had ik meer moeite. Soms was het boek ook onnodig bloederig en wreed, waardoor ik een compleet andere plottwist in gedachten had. Dat neemt niet weg dat ik van het boek genoten heb en me weer even een kind voelde dat de magische wereld van Peter Pan mocht ontdekken.