Deze aflevering is al opgenomen, dus je reactie zal niet meer te beluisteren zijn. Maar je kan wel je mening, reacties op het boek of op de aflevering in de Facebook-groep achterlaten, zodat de discussie door kan gaan. Hieronder zijn de leesvragen te vinden zoals ze in de aflevering besproken zijn. Voel je vrij om ook daar nog op te reageren in de reacties.

Leesvragen (bevatten spoilers)

  1. Wat vind je van het boek?
  2. Als je het over een dystopisch boek hebt, denk je gelijk aan 1984 van George Orwell. Hoe past dit boek in dat genre en specifiek in de erfenis van 1984?
  3. Wat is er zo aantrekkelijk aan de Cirkel?
  4. De tech die wordt gepresenteerd in het boek is misschien maar een paar stapjes dan de social media etc die we nu gebruiken. Welke ontwikkelingen vond je goed?
  5. Mae gaat heen en weer tussen twee jongens: Francis en Kalden. Hoe behandelen de twee jongens haar? Wat zegt dit over hun relatie en over Mae?
  6. Francis vraagt of Mae zijn seksuele prestaties wilt beoordelen met een cijfer. Ook al leeft Mae volgens volledig transparantie, lijkt ze toch tegen hem te liegen. Waardoor doet ze dat? En wat zegt dat over eerlijkheid en openheid?
  7. Annie lijkt zich gedurende het boek langzaam wat meer tegen de Cirkel te keren. Kwam dit door het project van haar voorouders of denk je dat er een andere oorzaak is?
  8. De laatste demonstratie bevat een alarm, waar Stenton heel heftig op reageert. Waardoor komt dit?
  9. Wat vind je van het einde?
  10. Zijn er nog dingen die je kwijt wilt, observaties, grappige passages of iets dergelijke?