Lief Dagboek,

Hoe meer ik lees, hoe meer ik wil lezen. Het is een verslaving en ik krijg er geen genoeg van. Herkenbaar? Vast wel.

Maar naast dat mijn behoefte aan lezen steeds groter wordt (en mijn behoefte aan boeken kopen – laten we eerlijk wezen: dat is een compleet andere hobby), beginnen oude hobby’s te kriebelen. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met een haakbedrijf, Nerd With Yarn, waarmee ik zelfs op een markt heb gestaan om mijn gehaakte knuffels te verkopen. In die tijd waren haken, borduren en breien het enige wat ik deed als ik thuiskwam uit werk.

Nu vechten deze twee hobby’s om aandacht. Waar ik eerst alleen maar haakte, en sinds september alleen maar boeken las, heb ik nu in beide zin. En dat betekent natuurlijk tijd inleveren op een andere hobby, zoals series kijken. Aan de andere kant hebben we ook gewoon meer tijd vanwege Covid-19, want we gaan nergens heen. Tot nu toe kan ik dus beide hobby’s uitoefenen zonder het gevoel te hebben dat ik iets tekort kom.

Wanneer mijn studie weer aandacht vraagt (het is nu tentamenperiode) of intensiever wordt, of wanneer ik weer werk vind, zal ik wel moeten kiezen wat ik ga doen: lezen of handwerk. Maar dat zie ik tegen die tijd wel weer. Voor nu geniet ik van al mijn hobby’s en de tijd die we hebben door een minder druk sociaal leven.