Eigenlijk komt deze post twee weken te laat, maar in maart doe ik mee met de readalong van @juliasreadingcorner op Instagram. Omdat de Netflix-serie gebaseerd op deze reeks in april al uitkomt, lezen we de drie delen van de Grishaverse in één maand.

1-10 maart: Shadow and bone

Van 1 tot 10 maart lazen we dus het eerste deel in deze trilogie: Shadow and bone. Voor mij waren dit een aantal eerste keren: de eerste keer meedoen aan een readalong, de eerste keer Grishaverse lezen, én de eerste keer een hele reeks bewust in een bepaalde tijdspanne lezen.

11-20 maart: Siege and storm

Het tweede deel staat voor 11 tot 20 maart op de planning. Deze reeks van Leigh Bardugo is heel populair, maar ik kende er eigenlijk nog niets van. Nu snap ik steeds meer wat de hype is, want de boeken zijn echt gaaf!

21-30 maart: Ruin and rising

In de laatste dagen van maart is Ruin and rising aan de beurt, het derde deel van deze trilogie. Hiermee wordt de readalong afgesloten en zijn we helemaal klaar voor de Netflix-serie in april!

Nog meedoen?

Natuurlijk kan je ook nu nog instappen, al betekent dit dat je iets meer moet lezen per dag. Als je vandaag (16 maart) start, heb je vijf dagen per boek. Goed te doen, toch? De boeken zijn niet heel erg dik, al zijn ze tegen de 500 pagina’s. Ik vloog door het eerste deel heen, maar vergeet niet dat deze toch wat dunner is dan de andere twee boeken: slechts 356 pagina’s.

Ik denk dat het heel goed haalbaar is om nu nog te beginnen met deze readalong! Check @juliasreadingcorner voor meer info. Veel plezier met lezen 🙂