Lief Dagboek,

Zoals je weet ben ik gek op nagellak. Alle kleuren zijn goed, maar ook glitters en effecten (zoals metallic) zijn regelmatig op mijn nagels te vinden. Er zijn alleen een paar nadelen aan nagellak als je ook van boeken houdt…

De eerste is obvious: wanneer je je nagels lakt, kan je niet lezen. Pas als ze redelijk droog zijn is het veilig om je boek weer op te pakken. Daarom lak ik vaak mijn nagels wanneer ik een serie wil kijken, zodat ik mijn handen kan wapperen terwijl ik chill op de bank lig.

En het kan nogal lang duren om je nagels te drogen, zeker als je meerdere laagjes moet doen voor het beste resultaat. Of wanneer je eerst twee lagen kleur doet (om de kleur mooi te maken) en daarna nog een of twee lagen glitters (om de juiste dichtheid van glitter te krijgen). Met vier lagen nagellak ben je de rest van de avond zoet om het te laten drogen! En dus ook: de rest van de avond niet lezen…

Maar het grootste probleem is toch wel dat je met sommige nagellak kan ‘kleuren’. Vaak zijn het basic rood en zwart die strepen kunnen achterlaten op diverse materialen, waaronder papier. De horror als je tijdens het omslaan van een pagina langs je nagels komt, en daarmee voor eeuwig een streep achterlaat in je mooie boek!

Door jarenlange ervaring weet ik dat het niet geldt voor bijvoorbeeld rood met een sparkle of een ander leuk effectje, maar alleen voor (met name) simpel rood of zwart. Vorige week kwam ik ineens op een oplossing voor dit probleem!

Tot vorige week was ik me heel bewust van mijn handen wanneer ik rode of zwarte nagellak droeg en een boek las. Ik sloeg de pagina’s aandachtig om en legde mijn handen altijd plat neer, maar door zo met mijn handen bezig te zijn kon ik minder goed in het boek wegduiken. Het is niet te geloven dat het me zo lang heeft gekost om tot de perfecte oplossing te komen: blanke nagellak!

Ik ben gelijk naar de winkel gerend (onze supermarkt heeft in interne drogisterij die dus nog open is tijdens de lockdown) en heb een flesje blanke nagellak gehaald. Eenmaal thuis eerst getest op een post-it: laat mijn nagellak strepen achter? Ja hoor, een rode kras op de post-it. Een dun laagje blanke nagellak erop gesmeerd, laten drogen en de test herhaald. Resultaat? Géén nieuw streepje erbij!

Lief Dagboek, je zal wel denken: ‘had je dat niet jaren geleden kunnen bedenken?’ Dat denk ik zelf ook. Maar waar het om gaat, is dat ik het nu wel heb bedacht. En nu kan ik dus bij bepaalde lakjes waarmee ik normaal kan ‘kleuren’, gewoon een laagje toevoegen! Duurt wel iets langer om te drogen, maar dan kan je ten minste wel gewoon relaxt lezen 🙂