Een knappe cowboy, een hete vakantieliefde en een onverwachte hereniging: Alex van Kennedy Fox heeft het allemaal. Deze steamy feelgood is een heerlijk boek om bij weg te dromen.

River en Alex ontmoeten elkaar op vakantie en zijn gelijk tot elkaar aangetrokken. Ze maken duidelijke afspraken: geen verplichtingen, geen gebroken harten. Maar hun afscheid komt abrupt en ze vinden het moeilijk elkaar los te laten. Wanneer River onverwachts bij Alex op de stoep staat, zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn.

Zonder al te veel te verklappen, kan ik in ieder geval zeggen dat dit een hete feelgood is, maar er ook een emotionele laag aan zit. De spicy scènes vliegen je om de oren (op een goede manier), maar de band tussen River en Alex wordt gedurende het verloop van het verhaal heel bijzonder. Zoals gezegd: ik wil er niet te veel over verklappen en daardoor is het moeilijk deze ontwikkeling te beschrijven. Het beste is om hem dan maar zelf te gaan lezen 😉

Want het boek leest enorm lekker. Los van de storende (vertaal)fouten die helaas vaker voorkomen dan ik hoopte, is het verhaal boeiend. Je leest over het leven op de ranch van cowboy Alex en zijn familie, waardoor je kennis maakt met de Zuiderlijke manier van leven. Het harde werk en de hete zon, maar ook de grutten en het belang van familie. Ook de opvoeding is duidelijk zichtbaar: Alex is een gentleman en je moet niet aan zijn moeder komen. En ja, een (fictief) meisje zo behandeld zien worden, laat me zwijmelen.

Is Alex dan een droomman? Op bepaalde momenten niet, en juist dat maakt het zo heerlijk om te lezen. Zowel River als Alex maken fouten, maar leren daarvan en bieden hun excuses aan. Ze zijn niet perfect, maar wel perfect voor elkaar. River is een vrouw die weet wat ze wilt, waardoor ze niet het zwakke oh-help-me-dan-meisje is dat vaak wordt gebruikt in romantische verhalen. Alex is de perfecte aanvulling daarop: stoer, sterk en knap, maar ook lief, zorgzaam en attent. Misschien een beetje stereotype, maar het is fictie. Een beetje dromen mag.

Ik dacht dat ik niks had met cowboys, maar na het lezen van Alex moet ik daar op terugkomen.