Deze aflevering is al opgenomen, dus je reactie zal niet meer te beluisteren zijn. Maar je kan wel je mening, reacties op het boek of op de aflevering in de Discord-server achterlaten, zodat de discussie door kan gaan. Hieronder zijn de leesvragen te vinden zoals ze in de aflevering besproken zijn. Voel je vrij om ook daar nog op te reageren in de reacties.

Leesvragen (bevatten spoilers)

  1. Wat is je eerste reactie op het boek?
  2. Het boek begint met een stamboom. Welk effect heeft dit op je aan het begin en tijdens het lezen?
  3. Er komen veel personages aan bod, die allemaal hun eigen verhaallijn meemaken. Had je dit verwacht? En wat vond je ervan?
  4. In het boek staan veel Aziatische woorden en uitdrukkingen, voorzien van voetnoten en vertalingen. Wat doet dat met de leeservaring?
  5. In het laatste deel beginnen de hoofdstukken niet meer met welke personages aan het woord zijn, maar welke locatie centraal staat. Past deze verandering bij de inhoud?
  6. Nick heeft Rachel niet goed voorbereid op het ontmoeten van zijn familie. Zou jij hem vergeven? Snap je waarom hij het heeft gedaan? En welk effect heeft het dat je als lezer meer weet dan Rachel?
  7. Dit boek is een internationaal succes, met bijna 40 vertalingen en een verfilming. Waarom spreekt dit boek mensen aan? Is er een universele boodschap of waarheid in het boek te vinden?
  8. Wat vind je van het verhaal van Astrid en Michael? Hoe zou jij gehandeld hebben in haar situatie? En begrijp je waarom Michael dit heeft gedaan?
  9. Zijn er nog dingen die je wilt toevoegen aan deze bespreking?