Er staat weer een nieuw boek op de planning voor de boekenclub! Mail je reacties, gedachten en opmerkingen vóór 12 oktober naar podcast@watlisaleest.nl, zodat je deel kan zijn van de bespreking.

Onderstaande vragen (en jullie antwoorden!) vormen de basis van de aflevering. Het zou tof zijn als je die wilt beantwoorden, maar dat is natuurlijk niet verplicht. Alle input is welkom!

Leesvragen (bevatten spoilers)

  1. Wat is je eerste reactie op het boek?
  2. Het boek begint met een stamboom. Welk effect heeft dit op je aan het begin en tijdens het lezen?
  3. Er komen veel personages aan bod, die allemaal hun eigen verhaallijn meemaken. Had je dit verwacht? En wat vond je ervan?
  4. In het boek staan veel Aziatische woorden en uitdrukkingen, voorzien van voetnoten en vertalingen. Wat doet dat met de leeservaring?
  5. In het laatste deel beginnen de hoofdstukken niet meer met welke personages aan het woord zijn, maar welke locatie centraal staat. Past deze verandering bij de inhoud?
  6. Nick heeft Rachel niet goed voorbereid op het ontmoeten van zijn familie. Zou jij hem vergeven? Snap je waarom hij het heeft gedaan? En welk effect heeft het dat je als lezer meer weet dan Rachel?
  7. Dit boek is een internationaal succes, met bijna 40 vertalingen en een verfilming. Waarom spreekt dit boek mensen aan? Is er een universele boodschap of waarheid in het boek te vinden?
  8. Wat vind je van het verhaal van Astrid en Michael? Hoe zou jij gehandeld hebben in haar situatie? En begrijp je waarom Michael dit heeft gedaan?
  9. Zijn er nog dingen die je wilt toevoegen aan deze bespreking?