Deze aflevering is al opgenomen, dus je reactie zal niet meer te beluisteren zijn. Maar je kan wel je mening, reacties op het boek of op de aflevering in de Discord-server achterlaten, zodat de discussie door kan gaan. Hieronder zijn de leesvragen te vinden zoals ze in de aflevering besproken zijn. Voel je vrij om ook daar nog op te reageren in de reacties.

Leesvragen (bevatten spoilers!!!!)

  1. Wat was je eerste reactie na het lezen van dit boek?
  2. In dit boek kom je in aanraking met een clash tussen culturen en nationalisme. Heeft het lezen van dit boek iets met je mening hierover gedaan? 
  3. Het verhaal is (volgens het dankwoord) een moderne versie van Antigone. Wat vind je hiervan? (Voel je vrij te googelen naar de mythe, maar in het kort: Antigone mag volgens de wet haar broer niet begraven en uiteindelijk gaat iedereen dood)
  4. De schrijfstijl wisselt per verteller. Vooral bij Aneeka is de stijl opvallend anders: je leest fragmenten uit bijvoorbeeld kranten en korte stukjes over Aneeka. Welk effect had dit op jouw leeservaring?
  5. De keuze die Isma maakt is een keuze tussen familie en land/samenleving. Kon je haar keuze begrijpen?
  6. Denk je dat Aneeka oprechte gevoelens voor Eamonn heeft?
  7. Heeft Karamat Lone gelijk met zijn beslissing Parvaiz niet terug te laten keren (zowel voor als na zijn dood)?
  8. Wat denk je over het einde? 
  9. Zijn er nog dingen die niet gezegd zijn, die je graag zou terughoren in de aflevering?