Er staat weer een nieuw boek op de planning voor de boekenclub! Mail je reacties, gedachten en opmerkingen vóór 25 augustus naar podcast@watlisaleest.nl, zodat je deel kan zijn van de bespreking.

Onderstaande vragen (en jullie antwoorden!) vormen de basis van de aflevering. Het zou tof zijn als je die wilt beantwoorden, maar dat is natuurlijk niet verplicht. Alle input is welkom!

Leesvragen (bevatten spoilers)

  1. Wat is je eerste reactie op het boek?
  2. Vind je dit meer fantasy of thriller/horror?
  3. Er zijn blijkbaar verschillende versies, waarvan ik de laatste heb gelezen. Er is dus een boek met een ander einde. Wat vind je ervan dat een auteur een boek herschrijft en het oorspronkelijke verhaal niet meer te lezen is?
  4. Wie is de slechterik in het verhaal?
  5. Wat zou jij doen als je in een dorp komt te wonen met zo’n geschiedenis? Het is duidelijk dat je Beek niet meer voor lange tijd kunt verlaten, maar hoe zou je ermee omgaan?
  6. Wat vind je van Timo’s idee om mainstream te gaan? Hiermee zouden de Bekenaren hun vloek niet meer voor de rest van de wereld verborgen hoeven houden.
  7. Het verhaal speelt zich af in een realistische wereld. Welk effect zou het hebben als het in een fictief dorp zou zijn?
  8. Heb je nog overige vragen, opmerkingen of observaties die je wilt delen?