Het vervolg op Forbidden Healing is voorzien van nog meer actie, nog meer magie én een ontknoping die je op het randje van je stoel houdt.

In The dream key gaat Watson verder waar deel één in de Chronicles of the God-Sage ophield: Kyla en Marlowe hebben elkaar ontmoet onder vreemde – en illegale – omstandigheden, en nu moet Kyla Marlowe’s zusje Valora naar de hoofdstad brengen. Vanwege een plaag moeten ze snel vertrekken uit Palantar, en samen met Marlowe en Max reizen ze naar het westen om het gevreesde Traitor Lake te omzeilen. Daar wacht een persoon op ze die ze liever zouden vermijden, en alles heeft te maken met het mysterieuze voorwerp in Valora’s tasje…

Ik kom er nu dus achter hoe moeilijk het is om dit boek te omschrijven zonder het plot weg te geven, maar ik geloof dat het hiermee wel gelukt is. Het komt er op neer dat het enorm spannend is, Marlowe en Kyla keuzes moeten maken die ze nooit hadden verwacht en dat alles veel verbondener is dan dat het in eerste instantie lijkt. Na het lezen van deel twee heb je meer vragen dan voordat je begon met lezen. En dat is zeker een compliment: deze wereld die Watson heeft geschapen zit zo goed in elkaar. Het is net als met Harry Potter, waar aan het eind alle gebeurtenissen uit eerdere delen belangrijk bleken te zijn. Dingen uit het eerste boek krijgen door The dream key een compleet andere betekenis, waardoor ik niet kan wachten om te lezen hoe het verder zal gaan.

En de ontwikkeling van de personages is ook fantastisch. Marlowe en Kyla hebben het probleem dat ze elkaar niet kunnen uitstaan, maar ook zich tot elkaar aangetrokken voelen. Of dit in een vervolg zal uitmonden in een echte enemies-to-lovers is nog de vraag, maar de opbouw daarvoor is er zeker. Los van deze band is het duidelijk dat ze dezelfde doelen hebben: Valora beschermen, en ze zijn tot veel bereid om dat voor elkaar te krijgen. Morele keuzes, zelfbescherming en schuld spelen een grote rol in de ontwikkeling van beide personages, en Watson heeft dit zo weergegeven dat je niet anders kan dan doorlezen.

Forbidden healing was goed, maar The dream key was beter. De extra laag die het gaf aan wat we tot nu toe hebben meegemaakt met Kyla en Marlowe was onverwachts. Helaas hebben we nog niet alle antwoorden, dus zullen we weer moeten wachten tot het volgende deel verschijnt… Dit verhaal is nog niet klaar.

Disclaimer: dit boek is alleen in het Engels te verkrijgen.