Het thema van verboden liefde is zo vaak gebruikt dat het niet meer bij te houden is – van gevaarlijke bovennatuurlijke liefde in Twilight tot rivaliserende families in de klassieke Romeo en Julia. Erin Watt’s One Small Thing voegt een nieuwe titel toe aan deze altijd-groeiende lijst.

Vooroordelen overwinnen

Beth is net als elke andere tiener, op één ding na: haar zus is aangereden door een auto en overleden. Om aan haar overbezorgde ouders te ontsnappen gaat ze stiekem naar een feest. Daar ontmoet ze Chase, die alles is wat ze nodig heeft: knap en een beetje gevaarlijk. In eerste instantie is het eenmalig, maar alles verandert als hij op haar school verschijnt. Blijkbaar is Beth niet de enige die lijdt onder haar verleden.

Het verhaal draait om omgaan met vooroordelen en spoken van het verleden, maar ook hoe liefde dit kan overwinnen. Watt heeft een realistisch verhaal geschreven over twee tieners die samen willen zijn maar dat niet kunnen. Ondanks alles zijn ze toch aangetrokken tot elkaar.

Oordeel

Wat het zo sterk maakt, is dat je net als Beth wil dat ze bij elkaar komen. Ondanks alles wat je weet over hun situatie, zijn de gevoelens die Watt vorm heeft weten te geven zo sterk dat je niet anders kan dan hopen dat de liefde mag overwinnen.

Dit is zo’n boek dat je in één ruk uit wil lezen. Waar je helemaal in weg kan duiken, alles om je heen vergeet en eventjes zelf niet meer bestaat. Heerlijk voor een zomerdag aan het strand, in de tuin of als prettig tussendoortje!

Nederlandse titel: One Small Thing