Iets dat me al een tijdje stoorde, was dat ik een boekenreeks had waar het eerste deel groter is dan het tweede en derde deel. Mijn exemplaren van The folk of the air waren al een tijdje een doorn in mijn oog, en niet alleen omdat ik ze nou eindelijk eens moest gaan lezen. Maar ik accepteerde het, omdat ik dacht dat het niet anders kon.

Totdat ik erachter kwam dat het wél anders kon. Toen ik eindelijk was begonnen in het eerste deel, The cruel prince, genoot ik enorm van het verhaal. Ik vloog door het boek heen, want het las zo heerlijk! Maar toen sloeg ik The wicked king open, deel twee in de reeks, en het boek voelde vergeleken met het eerste deel helemaal niet prettig. Het papier was veel minder floppy, waardoor het boek niet lekker open bleef liggen. Ik inspecteerde de covers en wat bleek: de twee boeken waren door verschillende uitgevers uitgegeven!

Natuurlijk had ik dit veel eerder kunnen ontdekken, maar helaas. Het vervelendst was dat ik eigenlijk geen geld wilde uitgeven aan boeken, maar nu ik wist dat het mogelijk was om niet alleen de serie matchend te krijgen, maar ook de veel leesbaardere floppy versie te kunnen lezen, wilde ik toch proberen Mike te overtuigen… Dus nadat ik mentaal alle argumenten op een rijtje had gezet, haalde ik diep adem en liep op hem af. ‘Lieffie?’ Hij keek op. ‘Weet je nog die serie die niet matcht? Ik ben erachter waarom en wil nu de juiste edities kopen, want…’ ‘Ja is goed, doe maar.’

Wait, what? Zo snel? Zonder al mijn zorgvuldig uitgezochte argumenten? Zonder mijn spreadsheets, diagrammen en powerpoint-presentatie? Serieus? Niet alleen mag ik mijn book buying ban doorbreken, maar ook nog eens voor twee boeken die ik eigenlijk al heb? Ik was in shock.

Voordat hij zich kon bedenken, heb ik snel de juiste edities besteld. En nu zijn ze er eindelijk! Het tweede deel kwam vorige week al binnen, maar voor The queen of nothing gold een langere levertijd. Vandaag lag dan het langverwachte pakketje op de deurmat, en eindelijk is mijn boekenkast weer compleet. En wat ik met de dubbele boeken doe? Die verkoop ik op Vinted, zodat ik minder schade aan mijn portemonnee heb 😉