Er staat weer een nieuw boek op de planning voor de boekenclub! Mail je reacties, gedachten en opmerkingen vóór 25 augustus naar podcast@watlisaleest.nl, zodat je deel kan zijn van de bespreking.

Onderstaande vragen (en jullie antwoorden!) vormen de basis van de aflevering. Het zou tof zijn als je die wilt beantwoorden, maar dat is natuurlijk niet verplicht. Alle input is welkom!

Leesvragen (bevatten spoilers)

  1. Wat was je eerste reactie na het lezen van het boek?
  2. Op Goodreads vroeg iemand of andere lezers ook ervaren dat het lezen van romance novels nu verpest is, omdat ze allemaal met Ik niet op jou vergeleken zullen worden (en dit boek gewoon zo goed was dat niets eraan kan tippen). Wat vind je hiervan? Herken je dit, of ben je het er juist niet mee eens? (bron)
  3. Lucy en Josh spelen verschillende spelletjes op kantoor (en daarbuiten). De Engelse titel is dan ook The hating game. Wat vind je van de Nederlandse vertaling? Hoe zou jij deze titel hebben vertaald? En welk effect heeft het verschil in titels op je verwachting van het boek?
  4. Wat vind je van het gebruik van stereotypes, clichés en genderrollen in deze roman?
  5. De aantrekkingskracht en opwinding beslaat meerdere hoofdstukken, met uitgebreide zoen- en seksscènes. Dit past bij het New Adult genre, waar ook Rood, Wit & Koningsblauw in valt. Wat vind je van dit genre en specifiek de benadering van dit boek?
  6. Al op pagina 6 noemt Lucy zichzelf een booknerd en ze wil al haar hele leven met boeken werken. Zorgt dit voor meer identificatie met het hoofdpersonage bij jou als lezer?
  7. Er wordt geen duidelijke plaats genoemd waar het verhaal zich afspeelt. Sally Thorne zei hierover op Twitter: “It’s actually set wherever you think it is, in your imagination! I think that’s why it’s sold to over 10 countries by now”. Wat vind je van deze uitspraak? Maakt de locatie uit? Denk je dat het een bewuste marketingstrategie is geweest? (bron)
  8. Zou je je door een collega laten verzorgen als je ziek bent? En door iemand waar je een hekel aan hebt?
  9. Zijn er nog dingen die je wil vragen, opmerkingen die je kwijt wilt of andere dingen die je wilt toevoegen aan deze bespreking?