Deze aflevering is al opgenomen, dus je reactie zal niet meer te beluisteren zijn. Maar je kan wel je mening, reacties op het boek of op de aflevering in de Facebook-groep achterlaten, zodat de discussie door kan gaan. Hieronder zijn de leesvragen te vinden zoals ze in de aflevering besproken zijn. Voel je vrij om ook daar nog op te reageren in de reacties.

Leesvragen (bevatten spoilers)

  1. Wat was je eerste reactie na het lezen van het boek?
  2. Op Goodreads vroeg iemand of andere lezers ook ervaren dat het lezen van romance novels nu verpest is, omdat ze allemaal met Ik niet op jou vergeleken zullen worden (en dit boek gewoon zo goed was dat niets eraan kan tippen). Wat vind je hiervan? Herken je dit, of ben je het er juist niet mee eens? (bron)
  3. Lucy en Josh spelen verschillende spelletjes op kantoor (en daarbuiten). De Engelse titel is dan ook The hating game. Wat vind je van de Nederlandse vertaling? Hoe zou jij deze titel hebben vertaald? En welk effect heeft het verschil in titels op je verwachting van het boek?
  4. Wat vind je van het gebruik van stereotypes, clichés en genderrollen in deze roman?
  5. De aantrekkingskracht en opwinding beslaat meerdere hoofdstukken, met uitgebreide zoen- en seksscènes. Dit past bij het New Adult genre, waar ook Rood, Wit & Koningsblauw in valt. Wat vind je van dit genre en specifiek de benadering van dit boek?
  6. Al op pagina 6 noemt Lucy zichzelf een booknerd en ze wil al haar hele leven met boeken werken. Zorgt dit voor meer identificatie met het hoofdpersonage bij jou als lezer?
  7. Er wordt geen duidelijke plaats genoemd waar het verhaal zich afspeelt. Sally Thorne zei hierover op Twitter: “It’s actually set wherever you think it is, in your imagination! I think that’s why it’s sold to over 10 countries by now”. Wat vind je van deze uitspraak? Maakt de locatie uit? Denk je dat het een bewuste marketingstrategie is geweest? (bron)
  8. Zou je je door een collega laten verzorgen als je ziek bent? En door iemand waar je een hekel aan hebt?
  9. Zijn er nog dingen die je wil vragen, opmerkingen die je kwijt wilt of andere dingen die je wilt toevoegen aan deze bespreking?