Deze aflevering is al opgenomen, dus je reactie zal niet meer te beluisteren zijn. Maar je kan wel je mening, reacties op het boek of op de aflevering in de Facebook-groep achterlaten, zodat de discussie door kan gaan. Hieronder zijn de leesvragen te vinden zoals ze in de aflevering besproken zijn. Voel je vrij om ook daar nog op te reageren in de reacties.

Leesvragen (bevatten spoilers)

Omdat dit boek om een moordmysterie gaat, heb ik voor de zekerheid de leesvragen achter een extra klik gezet. Zo kan niemand de ontknoping raden door per ongeluk deze vragen te lezen 🙂

Klik hier om de leesvragen uit te klappen

 1. Wat vond je van het boek?
 2. In de Nederlandse editie heeft het boek kleur op snee. Wat voegt dit toe aan je eerste indruk?
 3. Je volgt in het boek verschillende personages. Welke vond je het leukst om wat van te lezen?
 4. Het landschap speelt een belangrijke rol in dit boek. Welk effect had dit op je?
 5. Will’s handelingen in het verleden zijn van invloed geweest op andere personages in het heden: Aiofe, Johnno, Hannah, Olivia. Denk je dat Will het kwaad bedoelde, of was het niet zijn intentie om anderen pijn te doen?
 6. Kunnen Hannah en Charlie hun huwelijk nog redden?
 7. Gedurende het boek ontdek je steeds meer geheimen en motieven. Zag je het slachtoffer en de dader aankomen?
 8. Het huwelijkspaar lijkt perfect, maar is dat eigenlijk niet: Jules is gewend te krijgen wat ze wil (verwend) en Will komt overal mee weg door zijn charme (arrogant). Zoekt soort altijd soort?
 9. De jongens van de kostschool zijn een rode draad in het boek: al vanaf het hengstenweekend vormen ze een groep en gedragen ze zich als kleine kinderen. Welke rol speelt dit in het verhaal?
 10. De spanning zit vooral in de tijdsprongen die het boek maakt: de tijd vanaf de aankomst tot de moord, en de tijd vanaf de ontdekking van het lichaam tot de ontknoping. Wat vond je hiervan? En hoe zou je deze spanningsopbouw aanpakken als je het chronologisch zou willen vertellen?
 11. Is er nog iets dat je kwijt wilt over dit boek? Een scherpe analyse, iets dat nog niet aan bod is gekomen of een random gedachte: alles is welkom 🙂