Deze aflevering is al opgenomen, dus je reactie zal niet meer te beluisteren zijn. Maar je kan wel je mening, reacties op het boek of op de aflevering in de Facebook-groep achterlaten, zodat de discussie door kan gaan. Hieronder zijn de leesvragen te vinden zoals ze in de aflevering besproken zijn. Voel je vrij om ook daar nog op te reageren in de reacties.

Leesvragen (bevatten spoilers)

 1. Wat is je eerste reactie op het boek?
 2. Wat was je verwachting? Is die uitgekomen?
 3. Waarom staan er vogels in kooitjes op de kaft? Is dat de kern van Jasmijns jeugd?
 4. Wat vind je van Jasmijns opvatting over zelfmoord?
 5. Normale Jasmijn groeit mee met Jasmijn, maar is alles wat Jasmijn niet kan zijn. Ook lichamelijk: Normale Jasmijn heeft een C-cup terwijl Jasmijn plat blijft. Op een gegeven moment krijgt Normale Jasmijn hetzelfde lichaam als Jasmijn (p. 338). Waardoor komt dat?
 6. Als lezer weet je waarom Jasmijn is zoals ze is, maar Jasmijn weet dat niet. Hoe denk je dat ze terugkijkt op haar jeugd als ze eenmaal een diagnose heeft?
 7. Waarom speelt Carlo een rol?
 8. Wat is het verschil tussen Elliot en Nick? Waarom kan Elliot bepaalde dingen niet accepteren en Nick wel?
 9. Al als jong kind denkt Jasmijn anders over bepaalde situaties dan leeftijdsgenootjes en volwassenen. Hier was ze zich ook bewust van. Hoe heeft dat haar beïnvloed tijdens het opgroeien?
 10. Jasmijn verzon creatieve oplossingen voor haar problemen, zoals oordopjes in de kleuterklas, wat haar vaak in de problemen bracht. Zou zoiets nu wel kunnen?
 11. Wat is de rol van het ongeluk?
 12. Het boek speelt zich duidelijk af in een andere tijd: strippenkaarten bestonden nog en overal werd gerookt. Herkende je dit?
 13. Is er nog iets dat je kwijt wilt over dit boek? Iets dat je opviel, waar je een verlichte gedachte bij had, waar je later nog over nadacht?