Het is weer tijd om drie boeken uit te zoeken, dit keer voor de perfecte fall read. Want de dagen worden korter, kouder en natter, en dat betekent sweater weather, dampende thee en warme dekentjes! Sommige boeken passen daar gewoon heel erg goed bij, en daarom ga ik deze drie boeken nog lezen voordat het winter is.

Caraval – Stephanie Garber

Dit was een no-brainer voor me: een paar jaar geleden had ik het met Jennifer Minkman over seizoensgebonden boeken (boeken die perfect bij een jaargetijde passen vanwege de algemene vibe in het boek) en noemde zij Caraval als voorbeeld voor een herfstboek. Aangezien ik deze serie van drie boeken, bestaande uit Caraval, Legendary en Finale, nog niet gelezen had, ontstond het plan deze – je raadt het al – in de herfst te lezen. Fast forward drie jaar, en hier zijn we dan: eindelijk ga ik Caraval lezen.

November – Thomas Olde Heuvelt

Ben ik voorspelbaar? Vast. Ga ik November in november lezen? Absoluut. Ik weet niet zozeer of dit qua vibes een herfstboek is, maar de titel is hier doorslaggevend. Nadat we in de podcast HEX hebben besproken, ben ik toch wel benieuwd geworden naar de andere boeken van Thomas Olde Heuvelt, maar met nog honderden boeken op mijn TBR is het makkelijk overschaduwd te raken. Gelukkig wilde ik drie boeken uitzoeken voor de herfst, en moest ik wel November kiezen. (Het is dat ik Oktober van Søren Sveistrup al had gelezen, anders was Caraval afgevallen en was ik op zoek gegaan naar een boek met ‘september’ in de titel.)

Lost boy – Christina Henry

De eerste twee keuzes waren makkelijk, maar wat als derde herfstboek te kiezen? Ik ben gegaan voor Lost boy, een Peter Pan hertelling. Deze staat al eeuwen in mijn kast, en dit was een mooie reden er binnenkort aan te beginnen. Heeft het duidelijke herfst-vibes? Niet per se, maar toch past het wel bij de herfst. De cover is ook een beetje herfstig, al is dat raar want het is niet oranje en geel. Dus deze kan ik eigenlijk niet uitleggen, maar het voelt als een goede keuze als derde herfstboek. Wat vind jij? En welke boeken wil jij sowieso deze herfst lezen?