Elk jaar is het weer een ware battle: welke boeken mogen de koffer in? Van vroeger ben ik gewend een vakantieboek te mogen uitzoeken, en die traditie heb ik uiteraard voortgezet met mijn vriend. Dit jaar verraste hij me door te zeggen dat ik niet één maar twee vakantieboeken mocht uitzoeken! Maar dat is natuurlijk niet genoeg, dus heb ik er nog een uit mijn kast getrokken waar ik enorm naar uitkijk.

Vakantieboek #1: Icebreaker – Hannah Grace

Op een heet strand is het misschien een goed idee om een beetje af te koelen met een ijs-thema. Al is het de vraag of de stomende scènes voor verkoeling zorgen… Gelukkig heb ik factor 50 bij me!

Voor mij is een vakantieboek vaak een boek met een romantisch/smutty tintje. Of eigenlijk gewoon full-on steamy romance. Heerlijk om op het strand te lezen, lekker ontspannend en altijd vermakelijk. Dus dit was het uitgelezen moment (no pun intended) om Icebreaker van Hannah Grace te kopen.

Vakantieboek #2: Love, Theoretically – Ali Hazelwood

Dus heb ik nog een heerlijke feelgood als vakantieboek geselecteerd: Love, Theoretically van Ali Hazelwood. Deze heb ik officieel niet voor de vakantie gekocht, maar een paar weken eerder. Die dag had ik keuzestress en ben ik met één boek meer dan afgesproken thuisgekomen, dus heb ik dat goedgepraat door te zeggen dat eentje alvast een vakantieboek was. Working the system

Nadat we The Love Hypothesis in de podcast hebben besproken, ben ik verliefd geworden op de prettige schrijfstijl en intelligente vrouwen in Ali Hazelwoods boeken, dus ik kijk erg uit naar dit boek! De cover belooft in ieder geval weer die heerlijke vibe uit haar eerdere werk.

Uit de kast: Fourth Wing – Rebecca Yarros

En om te voorkomen dat ik een overdosis romance krijg, gaat er ook een veelbelovende fantasy in de koffer: Fourth Wing van Rebecca Yarros. Ik heb een eerdere romance-reeks van haar gelezen, en dat was zo’n beetje mijn terugkeer naar feelgood en smut (thanks, Rebecca!). Dus toen ik zag dat ze nu fantasy schrijft, en dat deze enorm populair is op BookTok, móest ik deze natuurlijk hebben.

Maar dit is niet het enige: natuurlijk gaat de e-reader ook mee. Ook is het tijd voor een nieuwe traditie: een boek kopen op vakantie, bon erin plakken en een aandenken hebben aan het avontuur dat we hopelijk gaan beleven. Dus er komt sowieso nog een vierde boek mee naar huis!